Musis Sacrum Bakel

Van leerling naar slagwerker

In het slagwerk wordt muziek gemaakt op diverse soorten trommels, bekkens en kleinere instrumenten zonder specifieke toonhoogte. Verder wordt gebruik gemaakt van slagwerkinstrumenten met een specifieke toonhoogte, zoals de pauken en de xylofoon.

Het slagwerk van Musis Sacrum Bakel bestaat uit 3 onderdelen:

Voorbereidende opleiding Slagwerk
Opleiding slagwerk
Slagwerkgroep

De voorbereidende opleiding Slagwerk is bedoeld om de allerjongste leerlingen de basisbeginselen van het spelen op een slagwerkinstrument bij te brengen. Via slagwerklessen leert de leerling het spelen van ritmes.

De slagwerklessen bestaan uit wekelijkse individuele lessen van 15 minuten en worden verzorgd door Musis Sacrum Bakel. De lessen worden in Bakel gegeven. De leerling wordt lid van Musis Sacrum Bakel.

De leerling betaalt de opleidingskosten aan Musis Sacrum Bakel. Daarnaast betaalt de leerling leerlingencontributie aan Musis Sacrum Bakel.

Zie voor meer informatie over de tarieven:  Tarieven overzicht

Opleiding slagwerk

De opleiding is bedoeld voor leerlingen die een slagwerkinstrument willen leren bespelen.

Deze opleiding wordt verzorgd door KunstLokaal Gemert en bestaat uit 20 minuten individuele les. De lessen worden in Bakel gegeven. De leerling wordt lid van Musis Sacrum Bakel en komt daarmee in aanmerking voor verenigingskorting op het lesgeld van KunstLokaal Gemert. De opleiding duurt tenminste tot het moment dat de diploma’s A en B behaald zijn.

Na het behalen van het certificaat A mag de leerling deelnemen aan de Opleidingsslagwerkgroep (B.O.T.S). Na het behalen van het diploma B mag de leerling in overleg met de slagwerkinstructeur deelnemen in de Slagwerkgroep.

De leerling betaalt de opleidingskosten aan KunstLokaal Gemert. Daarnaast betaalt de leerling leerlingencontributie aan Musis Sacrum Bakel.

Zie voor meer informatie over de tarieven: Tarieven overzicht

Slagwerkgroep

Leden van Musis Sacrum Bakel die het diploma B hebben gehaald, gaan in overleg met de slagwerkinstructeur meespelen in de slagwerkgroep. Er wordt eenmaal per week gerepeteerd in de Musis Sacrum Hal.

Slagwerkers in de slagwerkgroep betalen ledencontributie aan Musis Sacrum Bakel.

Zie voor meer informatie over de tarieven: Tarieven overzicht

Lesmaterialen, instrumenten en uniformen

De leerling krijgt lesmaterialen, een lessenaar en één paar drumstokken in bruikleen. Voor eigen rekening dient de leerling een oefenpad met standaard aan te schaffen (kosten ca. € 50,00).

Bij toetreding tot B.O.T.S. of de Slagwerkgroep krijgt de slagwerker doorgaans een snaredrum in bruikleen. Er dient altijd een eenmalige instrumentbijdrage te worden betaald.

Bij toetreding tot de Slagwerkgroep krijgt de slagwerker een uniform in bruikleen, waarvoor een eenmalige instrumentbijdrage moet worden betaald.

Informatie

Voor meer informatie over de Slagwerkgroep en de Opleiding slagwerk kunt u contact opnemen met:

Opleiding Slagwerk en Slagwerkgroep: Kayl Bouwmans