Musis Sacrum Bakel

Van leerling naar flitsende dans

 

Twirlen in Bakel

Leden van de twirlgroep dansen in groepsverband of solistisch op moderne muziek. Zij trainen hun technieken met de baton, maken wedstrijdshows met (naar keuze) groepen en/of solo/duo en zullen daarmee op wedstrijd gaan. Daarnaast treden zij op bij serenades en tijdens enkele concerten van Musis Sacrum.

Plezier in dans en beweging is naast dans- en twirltechniek een zeer belangrijk aspect, dan wel niet het belangrijkste aspect, binnen onze vereniging.

Twirlen is veel meer dan gooien met een stokje (baton)!!!

Als twirlers richten wij ons, naast het aanleren van batontechnieken, ook op houdingsaspecten, show- en danstechnieken. Hierin komen verschillende dansstijlen en muzieksoorten aan bod. Inzet en oefening gemixt met plezier brengen ieders beste kwaliteiten naar boven.
Na een periode waarin basistechnieken geoefend worden kunnen twirlers ervoor kiezen mee op wedstrijden te gaan.
Het aantal shows dat we met onze twirlers in de afgelopen jaren op (inter)nationale wedstrijden en concoursen hebben uitgevoerd is enorm, net zoals de behaalde resultaten tijdens deze wedstrijden. (Zie daarvoor dit overzicht).
Naast deze wedstrijden hebben we ook optredens en projecten binnen de vereniging waar we samenwerken met harmonie en slagwerkgroep.


ZOU JIJ OOK GRAAG WILLEN TWIRLEN? Bij ons kan dat!

Onze twirlgroepen:
(Iedereen start met technieklessen om de basis-twirls onder de knie te krijgen. Na een periode van oefenen kan ook gestart worden in het team of als solo/duo).

Techniekgroepen:

Zaterdagochtend Twirlgroep: De  meisjes en jongens VANAF SCHOOLGROEP 3 trainen op zaterdagochtend van 11.15 tot 12.00 uur in de Musis Sacrumhal (Beekakker 13a, Bakel).
Voor deze kinderen hebben we op zaterdag een techniekgroep. Hier leren ze omgaan met de baton, verschillende danspassen en deze ook te combineren met baton. Hierbij wordt ook erg gelet op de lichamelijke houding van de kinderen. Zij gebruiken hippe, veelal voor de kinderen bekende muziek. Ook de leden van deze groep mogen hun kunsten en vooruitgang tijdens een aantal optredens per jaar laten zien aan publiek.
Waarom deze meiden en jongens het zo leuk vinden? Het is een hele uitdaging om niet alleen te dansen maar ook nog allerlei trucs met de baton te doen. Dit maakt het dansen nog leuker en uitdagender!

Dinsdagavond Twirlgroep: De wat oudere jongens en meiden trainen op dinsdagavond vanaf 19.00 uur in de Musis Sacrumhal (Beekakker 13a, Bakel). DE TRAININGSTIJD WORDT PER PERSOON BEKEKEN. In deze groep worden technieken verder uitgebreid in moeilijkheidsgraad. Nieuwe technieken in zowel baton als lichaam worden geoefend zodat ze in een show tijdens optredens toegepast kunnen worden.
BEN JE WAT OUDER en wil je starten? Dan ben je ook in deze groep van harte welkom om een keer te komen kijken.

Wedstrijdshows:

Teamshow: Dinsdagavond in de Musis Sacrumhal (Beekakker 13a, Bakel). Met ons team gaan we een aantal keer per jaar op wedstrijd met een wedstrijdshow. Dit houdt in dat we een dans maken waarin zowel danspassen als batontechnieken (geleerd in de technieklessen) gecombineerd worden. Elke dans heeft zijn eigen thema en eigen muziek. De keuze hiervoor wordt elk jaar gemaakt in overleg tussen trainster en leerlingen om voor iedereen de grootste motivatie en de leukste trainingstijd te behalen. Instromen in het team is mogelijk wanneer basistechnieken uit de techniekles beheerst worden en mede afhankelijk van het moment in het wedstrijdseizoen. Met het team maken we afwisselend dansen met alleen de baton of een dans waarbij ook attributen (voorwerpen/ decors) gebruikt worden die het thema kunnen verduidelijken.

Solo / duo training: Wanneer je voldoende geleerd hebt in de techniektraining met je baton bieden we binnen onze vereniging de mogelijkheid om als solo of duo aan wedstrijden te gaan deelnemen. Je krijgt dan 20 min les per week als solo of duo om aan je show te werken. Samen met de trainster kom je tot een aantal keuzes: Werk je alleen met baton of ook met attributen? Welk thema wil je graag uitbeelden? Welke muziek zou je willen gebruiken? Vervolgens wordt er een show gemaakt passend bij de solist of het duo.


Kom eens kijken, wedden dat je het leuk vindt!
 Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe leden om onze twirlgroepen uit te breiden. Als je in groep 3 of hoger van het basisonderwijs zit of in die leeftijdsgroep en als je voldoende interesse hebt om aan onze twirlopleiding mee te doen, neem dan contact met ons op. Ook is het mogelijk om een keer op afspraak een repetitie bij te wonen en mee te doen. De eerste 4 lessen mag je gratis proberen of twirlen bij jou past.

Lijkt het je leuk om bij Musis Sacrum te twirlen?

Voor meer informatie:
 Kosten en andere info   /   twirl@musissacrumbakel.nl   /   Interesse?
/ Lid worden?