Solistenparade Musis Sacrum Bakel – 31 maart 2019

Solistenparade Musis Sacrum Bakel – 31 maart 2019

De Musis Sacrum Hal in Bakel zat afgelopen zondagmiddag doorlopend vol met publiek. Ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en heel veel andere belangstellenden waren afgekomen op de jaarlijkse Solistenparade; het onderlinge Solistenconcours van harmonie Musis Sacrum.
Ruim veertig optredens passeerden de revue. Het was een heel afwisselend programma, want alle geledingen van Musis Sacrum namen deel aan deze muzikale middag. Hierdoor kon het toegestroomde publiek genieten van een gevarieerd aanbod aan voordrachten van blazers, slagwerkers en twirlsters. Diverse deelnemers deden meer dan 1x mee aan de parade. Naast solo-optredens, veelal begeleid door pianist Rob van Heck, waren er ook verschillende duo’s en ensembles.

Een bijzonder onderdeel tijdens deze middag is de Calimero-Cup. Hierbij wordt een leerling-muzikant gekoppeld aan een ervaren blazer of slagwerker, en samen spelen zij een duet. Het is mooi om te zien hoe de jonge muzikanten zich optrekken aan hun medemuzikant en hierdoor tot een prachtig samenspel komen. Daarnaast maken deze kinderen in een vroeg stadium kennis met leden van de harmonie of de slagwerkgroep zodat ze, wanneer ze doorstromen naar het groot orkest, de andere muzikanten al een beetje kennen. Ook is het een extra stimulans voor de volwassen leden om deel te nemen aan deze wedstrijd. Zo was er een optreden van de klarinetgroep, die bestaat uit 10 leden van het groot orkest.
Maar het waren vooral kinderen die schitterden tijdens deze middag.
Enkele heel jonge twirlsters showden hun themadansjes, waarmee zij binnenkort ook deel gaan nemen aan bondswedstrijden. Gehuld in prachtige pakjes dansten zij de sterren van de hemel.
Daarnaast waren er diverse blazers en slagwerkers die nog geen jaar bezig zijn op hun instrument. Bewonderenswaardig is het om te horen wat voor mooie klanken zij al weten voort te brengen.
Musis Sacrum is trots op al deze deelnemers, want er is zichtbaar veel muzikaal- en danstalent in onze vereniging
.
Extra bijzonder waren de gastoptredens van de twirldames van Dedication, een twirlgroep die net als de Bakelse twirlgroep onder leiding staat van trainster Krystle Hollander. Sinds een klein jaar werken zij actief samen aan twirlshows, waardoor zij ook uitgenodigd waren om mee te doen.

Ook 4Fun was te gast om de middag af te sluiten met een muzikaal optreden. 4Fun is een jeugdorkest wat ontstaan is uit het MoG-B; het samenwerkingsverband tussen de muziekgroepen uit Gemert-Bakel. Naast enkele leden uit Bakel spelen er in dit jeugdorkest kinderen uit De Mortel, Milheeze en Elsendorp mee. O.l.v. Carola Heesmans luisterde dit orkest na het deelnemende nummer Happy van Pharrell Williams, het juryberaad op met enkele vlotte werken waarbij het publiek ook uitgenodigd werd om mee te doen.

De jury, bestaande uit Jan van den Eijnden voor de blazers, Frank Reloe voor het slagwerk en Brenda van Rooij voor de twirlsters, had uiteindelijk de lastige taak om uit al deze talenten een aantal winnaars te bepalen. Dat viel nog niet mee, want wat hadden de deelnemers het de jury weer moeilijk gemaakt…
Uiteindelijk gingen de prijzen naar:
·         Joris Keppels en Maaike Ector (Calimero-Cup harmonie)

·         Kalle Pauw en Harrie Klaus (Calimero-Cup slagwerk)

·         Elke van Moorsel (Aanmoedigingsprijs harmonie)

·         Jens van Ansem en Jesper van den Elzen  (Aanmoedigingsprijs slagwerk)

·         Imke Rovers, Lotte van de Sande en Amy Vermeulen (Aanmoedigingsprijs twirl)

·         Hans van Grunsven (Beste optreden harmonie)

·         Mike van Lieshout (Beste optreden slagwerk)

·         Tessa Pekx 1-baton (Beste optreden twirl)

·         De wisselbeker is dit jaar voor Hans van Grunsven

Voor iedere deelnemer was er naast het juryrapport een klein aandenken.
Musis Sacrum kijkt tevreden terug op een erg mooie, talentrijke dag!