Musis Sacrum Bakel

Slagwerkgroep

Tachtig jaar na de oprichting werd Musis Sacrum in 1954 uitgebreid met een drumband.
Door toename van het aantal festiviteiten in de naoorlogse periode ontstond de behoefte om als vereniging met meer grandeur naar buiten te treden. Voortaan werd de fanfare voorafgegaan door- en ingeluid met tromgeroffel van de drumband.
Onder invloed van de rockmuziek werd exotisch- en vaak melodisch slagwerk geïntroduceerd in de westerse muziek. De drumband werd omgevormd tot een slagwerkgroep en kreeg een eigen identiteit binnen de vereniging.
In de loop der jaren werden diverse prijzen en (Nederlandse) kampioenschappen behaald.

De slagwerkers leven zich, tijdelijk onder leiding van instructeur John Klaus, wekelijks uit op trom, bongo’s, marimba, drumstel, timp toms, claves, cymbal, beatring, djembé en een kist vol overige ”rammelaars”. Een gezellige groep in een mix van jongere én oudere muzikanten speelt een zeer gevarieerd muziekrepertoire.
Naast reguliere invulling van sociale festiviteiten samen met het harmonieorkest en de twirlers, richt de slagwerkgroep zich vooral op cultureel gezellige optredens.

Klik hier voor ons tarievenoverzicht.

Muzikanten welkom!

Je kunt mee spelen in de slagwerkgroep als je voldoende muziekervaring hebt en het instrumentarium beheerst. Muzikanten met en/of zonder muziekdiploma(s) zijn welkom; de instructeur bepaald de toetreding. 

Interesse?

Als je interesse hebt en graag meer informatie wilt ontvangen van en over Musis Sacrum gebruik dan het Interesseformulier. 

Interesseformulier

Lid worden?

Als je zeker weet dat je lid wilt worden van de slagwerkgroep gebruik dan dit Inschrijfformulier.

Inschrijfformulier Slagwerk

John Klaus (interim)