ScaryMusicBakel

Bakel en harmonie Musis Sacrum beleefden vrijdag 3 november 2017 de ban van Halloween.
Onder de noemer “Scary Music’ lieten dirigent Sef Pijpers en zijn muzikanten jong en oud genieten van muziek die het thema griezelig erg donker en dichtbij liet zijn.
De bezoekers werden buiten al verrast door actieve figuren uit de ‘horrorscene’ en het Halloweengevoel werd versterkt door in het donkere ontvangstlabyrint nog meer ‘schrikbarende’ verrassingen te beleven.
In de Musis Sacrum Halloweenhal gaven de aankleding en effecten in de schemering het thema duidelijk weer, versterkt met passende filmbeelden, de geschminkte muzikanten en bovenal de gespeelde muziek.
Thriller was de opmaat naar nummers als James Bond 007 selectie en Danse Macabre, The witch and the Saint (inclusief een triest maar sterk verteld verhaal) en Ghostbusters.  De prelude uit de horrorfilm Psycho leverde een hernieuwde spanning op naar Les Cités obscures (met vertelling door Saskia Martens). Na dit lange nummer vol intrigerende en voor de toeschouwers soms moeilijk te volgen muziekpassages was A little suite of horror een passende afsluiting van het muzikale gedeelte van deze geslaagde avond.
Daarna werd er ruim de tijd genomen voor een afterparty voor het publiek en de muzikanten, om de werkelijke wereld te herontdekken!
Film   Foto’s