Projectweek muziek 2013

In nauwe samenwerking met OBS De Kleine Kapitein in Bakel is de projectweek Muziek gehouden waaraan alle leerlingen hebben meegedaan. Een aantal leden van Musis Sacrum Bakel hebben van donderdag 26 september tot donderdag 3 oktober 2013 in zes sessies de kinderen, en hun leerkrachten, meer muziek proberen te brengen. Met name blaasmuziek zoals die in een harmonie wordt gespeeld, maar ook slagwerkmuziek en majorette kwam aan de orde.
Aansluitend hebben een aantal leerlingen die zich daarvoor hadden opgegeven, aan drie workshops meegedaan.

Groep 1-2 beleefde een boeiende mini-musical ‘Ik wil muzikant worden’ met een geweldige interactie tussen Meisje, Attieman en de kinderen.
Groep 3-4 werd verrast met ‘Peter en de wolf’ muzikaal vertolkt door vijf harmoniemuzikanten met hun voorzitter als verteller. Aansluitend was er een korte film, en een muzikaal memoryspel mét prijzen.
Groep 5-6 deed twee sessies met als leidraad hun kennis en ervaringen van en met muziek en ritmes. De toonladder werd door muzikanten en de groep ijverig geoefend. Zelfs werd een canon (beurtzang) gezongen en daarna vol lol beluisterd. De afsluitende muziekbingo bracht leuke spanning en twee prijswinnaars.
Groep 7-8 bleek een behoorlijk aantal kinderen te hebben die actieve ervaringen met muziek hebben. Een aantal ook met blaasmuziek en slagwerk. Zij kregen o.a. als opdracht dingen te benoemen die horen bij een harmonie. Natuurlijk wisten zij al een hele hoop daarover te melden! Ook was er een filmpje waarin je kon zien dat een harmonie veel meer kan en doet als op straat marcherend spelen. Tijdens de ‘De Kleine Kapitein got talent’ quiz, met prijzen, was er ook een vermakelijk testje wie de langste toon op een tuba kon blazen.
Als afsluiting was er op 8 oktober een concert voor alle leerlingen in de Musis Sacrum Hal. Dit concert werd verzorgd door het Vrije Tijds Orkest Deurne, waarin ook vijf leden van de Bakelse harmonie meespelen. Al met al een mooi en leerzaam project met voornamelijk enthousiaste kinderen.

Er was tijdens deze week misschien wat meer en ander geluid binnen de school maar dat gebeurt óveral waar de harmonie komt! Muziek hoort bij de mensen en ieder beleeft zijn muziek op zijn eigen manier.
Als je interesse hebt in harmonie- en slagwerkmuziek en majoretten dan horen wij dat graag!