PleinConcert XL BMR

Een organisatie Extra Large met als resultaat een geweldig PleinConcert XL als muzikale happening in Bakel centrum op 30 juni 2024. Met een hapje en drankje geregeld door Bakelse horecamensen, op een plein gevuld met een aandachtig publiek, genietend van het gunstige zomerweer.
Een ideaal moment om ook de nieuwe kleding van Musis Sacrum aan het publiek te showen.

Dit PleinConcert XL vond plaats in het kader de viering van het 150-jarig bestaansfeest van Musis Sacrum Bakel. Met als speciale gasten fanfare en slagwerkgroep Concordia uit De Rips en fanfare St Cecilia uit Milheeze, die samen met het harmonieorkest en de slagwerkgroep van MSB voor veel muzikaliteit zorgden.

Alle drie de muziekkorpsen vulden afwisselend een mooi programma in, en drie Dedication MSB twirlgroepen lieten hun toeschouwers genieten van bijzondere danskunsten.
Het laatste gedeelte van het middagprogramma was een optreden van de gezamenlijke slagwerkgroepen, en de twee fanfares en het harmonieorkest speelden samen drie nummers, per nummer onder leiding van een van de drie dirigenten.
Een echt B(akel), M(ilheeze) en De R(ips) orkest. Een uniek verbroederend concert om van te genieten en nog lang over te praten!! 

De Vrienden van Musis Sacrum kwamen ook langs; als ondersteuning werden diverse instrumenten aangeboden en werd ook het toegezegde cadeautje dat was beloofd tijdens de jubileumreceptie overhandigd. Voor elke MSB muzikant een nieuwe muziekstandaard.
Vrienden, en alle sponsoren en vrijwilligers die een en ander mogelijk hebben gemaakt, bedankt!

DJ De Vos zorgde voor stemmige muziek tijdens de ombouwwisselingen én de afterparty op het plein.

Het volgende jubileum-evenement vindt plaats op 8 en 9 november a.s. ”Bakel & Friends”, in sporthal De Beek. Verdere berichtgeving volgt: houdt deze datums vrij.

Foto’s PleinConcert XL

Filmopnames PleinConcert XL (Gemert Centraal)