MSB Peeltoernooi 2022

Op zondagochtend 26 juni 2022 was het eindelijk zover; na een paar maandjes voorbereiding was er voor de harmonie de deelname aan het Peeltoernooi.
Bij dit toernooi kunnen orkesten laten horen wat zij in hun mars hebben. Een jury, deze dag was dat Fried Dobbelstein, schrijft een juryrapport met feedback voor het orkest.

Net als bij een bondsconcours speelden we een inspeelwerk en twee te beoordelen werken. Het inspeelwerk was Variations on Scarbourough fair van Calvin Custer.
Ukrainian Rhapsody van Franco Cesarini was het eerste werk. In dit werk worden de verschillende elementen uit de natuur van Oekraïne uitgebeeld. Het is een werk met veel tempowisselingen en verschillende sferen.
Als tweede te beoordelen werk speelden we Aurora Dances. Ook een veelzijdig en een pittig werk, van componist Philip Sparke. In dit werk wordt het noorder- en zuiderlicht verklankt.
Ook tijdens het spelen van dit werk was het weer volop genieten van hoe we samen muziek maken en hoe deze stukken steeds beter zijn gaan klinken de afgelopen maanden.

Ons optreden werd beoordeeld met een “ruimvoldoende/goed”, hetgeen toch maar bewijst dat we ondanks twee jaar van lockdown en gemiste optredens nog steeds helemaal thuis horen in de derde divisie. Een knappe prestatie.

Zie de foto’s.