NK majorette NBTA 2014

Op zaterdag 15 maart 2014 namen majorettes van Musis Sacrum Bakel deel aan de Nederlandse Kampioenschappen majorette (NBTA) in Den Haag. De uitslagen die tijdens dit NK werden behaald, in ieders divisie, waren tevens bepalend voor deelname aan het EK 2014 in Slavonski Brod (Kroatië).
Het duo Minke Coort/Tessa Pekx (1e), groep B (1e), en solistes Jannah van Hout (3e), Minke Coort (2e), Kim Tielemans (3e) behaalden de kwalificatie voor het EK. Sanne Janssen en de duo’s Benthe Jansen/Fenne Vereijken en Wendy Leenders/Joyce van Nuenen werden reserve EK-deelnemers.
Het A-kwartet (2e) en Team C leverden ook prima prestaties, maar jammer genoeg is er in hun divisie geen EK deelname.
Zie foto’s.

Het was een bijzondere wedstrijddag met mooie shows waarin een scala aan choreografische vondsten en thema’s met accessoires, op de vloer vertolkt werden naar boeiende uitvoeringen door de elite van de Nederlandse majorettes.
Dit was ook de dag van afscheid van instructrice Lisette van Rooij die zich bijna 17 jaar met hart en ziel ingezet heeft voor Musis Sacrum, uiteraard in het bijzonder voor haar majorettes. Zoals zij tijdens de NK wedstrijd op deze dag nog eens liet zien; als invalster voor een geblesseerde majorette ging zij vol in actie in het A-kwartet.
Ellen Velzeboer zal als instructrice ook de majorettewerkzaamheden van Lisette op zich gaan nemen.