NK Majorette 2017 (KNMO)

Zaterdag 09-12-2017
Op zaterdag 9 december 2017 namen de dansers van ShowTwirl Musis Sacrum Bakel deel aan het NK Majorette KNMO 2017 in Meppel.
Na een flinke vertraging onderweg door het heftige winterweer aangekomen, moesten zij supersnel van start. Allereerst was Tessa Pekx aan de beurt met haar solo, en zij heeft het heel goed gedaan met haar Hotel show. Daarna dansten Minke en Tessa hun Recycle to Art show, en het duo Dominique en Rowie volgde met hun Inbraak show.  Team B trad als laatste op met hun show. Het was de  laatste keer dat ze op wedstrijd gingen in deze teamsamenstelling.Tessa behaalde met 68,65 punten een 2e plaats.
Minke Coort en Tessa Pekx werden Nederlands kampioen met 72,55 punten.
Dominique Joosten en Rowie Verbakel werden 2e met 73,15 punten.
Team B (7 dansers) werd 3e met 82,1 punten.
Helaas kon de stoppende instructrice en choreografe Ellen Velzeboer er tijdens deze wedstrijd niet bij zijn maar gelukkig was ze wel in de McDonalds, die traditioneel na een wedstrijd wordt bezocht. Voor de allerlaatste keer gezamenlijk met de groep na een lange wedstrijddag eten bij McDonalds. Waar de dansers en begeleidende MSB fans haar gezellig alvast een beetje in het zonnetje hebben gezet en bedankt voor alle jaren geweldige inzet en begeleiding.
Musis Sacrum gaat haar enorm missen en neemt op een andere dag nog officiëler afscheid van haar.