Zomeravondconcert 2022

Musis Sacrum Bakel en Aalander muzikanten luidden samen de zomervakantie in.

Op donderdagavond 14 juli 2022 gaven Musis Sacrum èn de Aalander muzikanten een gezamenlijk buitenconcert op het Sint Wilbertsplein in Bakel.

Blaaskapel de Aalander Muzikanten heeft een rijke geschiedenis van muzikale activiteiten. De oprichting is dan ook meer dan 60 jaar geleden.
Het repertoire bestaat uit een goede mix van Moravische en Böhmische volksmuziek, Duitse en Oostenrijkse blaasmuziek, tot Schlager-klassiekers en muziek van eigen bodem. Zowel instrumentaal als met zang en/of solisten uitgevoerd. Blaaskapel de Aalander Muzikanten staat onder leiding van Jos van de Rijt.
Een aantal leden van de Aalander Muzikanten is ook muzikant bij Musis Sacrum Bakel. Beide verenigingen hebben dan ook een goede band!

Bij het maken van de plannen voor het 60-jarig jubileum van de Aalander muzikanten in 2020 ontstond dan ook al snel het idee om samen het zomeravondconcert te geven. Het heeft iets langer geduurd, maar nu is het dan eindelijk zo ver.

De harmonie en de slagwerkgroep van Musis Sacrum zijn na de afgelopen twee jaar gelukkig ook weer volop aan de slag. Nadat ze al in mei van zich hebben laten horen bij het bosparkconcert en de harmonie al deel heeft genomen aan het Peeltoernooi in juni, is donderdagavond 14 juli het laatste buitenconcert voor de zomervakantie.
Zowel de slagwerkgroep als het harmonieorkest speelde een gevarieerd programma. De slagwerkgroep staat onder leiding van Peter Bergmans en het harmonieorkest onder leiding van Sef Pijpers.

Speciaal voor deze dag traden de orkesten ook gezamenlijk op. En na afloop was er, binnen en buiten ‘t Viltje,  nog volop tijd voor een praatje en een drankje na. 

Zie foto’s.