MSB Pleinconcert 2017

Een vol programma in een bomvolle Musis Sacrumhal waar publiek en deelnemers genoten van optredens door alle geledingen van Musis Sacrum. Een Pleinconcert dat vanwege mindere weersomstandigheden niet buiten kon maar binnen moest worden uitgevoerd.
In ruim twee uur traden Slagwerkgroep, Harmonie, Twirl, Pieporkest, BOTS-STIX en Infinity op, en werden aan het publiek gepresenteerd door Inge Reijnders.

Als eerste trad de Slagwerkgroep o.l.v. Peter Bergmans aan. Zij wisten hun toehoorders te boeien met Feel this moment, D-Sea Stuf, The Hobbits en Moves like Jagger. Bij enkele nummers werden zij ondersteund op basgitaar door Erwin van de Mortel.
BOTS-STIX is een opleidingsslagwerkgroep met leden van Musis Sacrum Bakel en Wilhelmina Vlierden, o.l.v. John Klaus. Zij lieten hun vorderingen duidelijk horen en zien met Little Toomai, Let’s play, Free of choice en Afro Latino mix.
Dansgroep Infinity was o.l.v. Ellen Velzeboer en Jantine Vereijken groots actief met vier groepen die allemaal lieten zien dat dansen voor hen dé hobby is!
De woensdaggroep danste op de muziek Swalia en Temop, en daarna liet de dinsdaggroep zien hoe er op De manier, van Kraantje Pappie, kan worden gedanst.
Hoofd in de wolken, van Sarah en Julia, was voor de zaterdaggroep het nummer waarop zij hun dansshowtje deden. Gevolgd door de meiden van de dinsdaggroep die hun moves lieten zien op de muziek van Haaialarm, bekend van Kinderen voor Kinderen.
Na een korte ombouwpauze mocht iedereen genieten van het Pieporkest o.l.v. Marit Tijdeman. Deze muzikanten in opleiding vertolkten Schildpaddenrace, Fietser in Moskou en Tell me. Ook voor hen klonk, zoals na alle optredens, een groot applaus als waardering.
Voorzitter Paul van Tiel nam daarna even de kans waar om Thijs Poels te bedanken voor alle jaren dat hij als ondersteuning van bestuur en leden het Verenigingsbureau heeft doen functioneren. Marion van Ganzewinkel zal de meeste van de werkzaamheden overnemen.
Ook heette hij Sef Pijpers hartelijk welkom als nieuwe dirigent van het Harmonieorkest.
Voor Sef was het Pleinconcert het eerste openbare optreden als dirigent in Bakel.
Onder zijn bezielende leiding vertolkte de Harmonie vier nummers; Ateneo Musical, Highlights from Brave, Paris Montmartre en Mercury.  Ook hier was het publiek terecht weer gul met applaus.
Na een dankwoord van de voorzitter lieten leden van de Twirlgroep hun danskunsten zien op de muziek van Thriller van Michael Jackson, gespeeld door het Harmonieorkest en de Slagwerkgroep.
Het was een mooi muziek- en dansevent, mooi voor buiten maar ook mooi voor binnen!