MSB Pleinconcert 2016

Het Pleinconcert van Musis Sacrum kon dit jaar gelukkig weer buiten plaatsvinden en lokte een flink aantal toeschouwers die genoten van een leuk muziek- en dansprogramma met diverse solisten.
Even na elf uur startte opleidingsslagwerkgroep BOTS/STIX vol energie met ‘Easy Beat’, ‘Little Toomai’ en ‘Big Tomahawk’, gevolgd door ‘No Money” door de woensdaggroep van showdancegroep Infinity en de slagwerkgroep met ‘Ai Se Eu Te Pego’ en ‘Clocks’. Leerlingen Lotte, Dianne en Janne en leden van het Pieporkest lieten horen dat enthousiasme voor muziek het publiek én hun opleiders echt laat luisteren en genieten, ‘Ode an die Freude’.

Genoten werd er daarna ook van de Harmonie met ‘Malaguena’ en ‘Macarena’ en de zaterdaggroep van Infinity met ‘Here comes the girl’. De slagwerkgroep liet tijdens ‘Drumroutine’ horen en zien uit hoeveel delen een drumstel bestaat en dat je dan nog als groep op dat instrument kunt spelen.
Voorzitter Paul van Tiel mocht namens de Vrienden van Musis Sacrum en de commissarissen een nieuwe fagot aanbieden, die een stralende muzikante Yente van Stiphout in ontvangst mocht nemen. Paul gaf aan dat Musis Sacrum een dankbare vereniging is en blijft, en vooral dienstbaar binnen de Bakelse gemeenschap. De steun vanuit de gemeenschap blijft zondermeer onmisbaar.
De harmonie bracht, versterkt met de leden van het Pieporkest, ‘Royal Fanfare’ en ‘Bare Necessities’, waarna de dinsdaggroep van Infinity een mooie dans liet zien, ‘Als de bel gaat’. De slagwerkgroep ging in de ‘Funky Groove, en schakelde door naar ‘Feel the moment’. Daarna was het tijd voor het zonnige geluid van de harmonie met ‘Sounds of Kaempfert’ en ‘Afstuderen’ door de twirlgroepdansers. Na ‘Tribute to Ray Charles’ door de harmonie en ‘Dilemma’ door de slagwerkgroep en de afsluiting bracht een fikse regenbui heel veel snelle en ijverige opruimers in beweging……………………………… Daarna begon de vakantie!