Jubilarissen 2022

Zeven MSB jubilarissen gehuldigd.

Op 16 oktober 2022 zette harmonie Musis Sacrum Bakel maar liefst 7 jubilarissen in het zonnetje! De zeven dames zijn in 1997 lid geworden, toen de vereniging de keuze maakte om van fanfare over te schakelen naar harmonieorkest. De instrumenten klarinet en dwarsfluit werden daardoor mogelijk en daar was flinke belangstelling voor. Zeven van deze “houtblazers” van het eerste uur zijn nog steeds lid.
Het harmonieorkest bestaat daarmee dit jaar dus ook 25 jaar!

Onder leiding van dirigent Gerard Beijers startte het harmonieorkest. Gerard vervangt op dit moment de vaste dirigent Sef Pijpers en leidde het orkest op vakkundige wijze door het programma.
Tussen de stukken door werd stilgestaan bij de 7 jubilarissen, die de onderscheiding die hoort bij het 25-jarig lidmaatschap opgespeld kregen door voorzitter Peter Goossens.

Na het harmonieorkest nam de slagwerkgroep het over met een vijftal mooie nummers, waaronder een bewerking van Beethovens “Für Elise”. Herkenbaar, en toch heel origineel!
Dit wat helaas het laatste optreden van de slagwerkgroep onder leiding van Peter Bergmans. Hij heeft de afgelopen 9 jaar de slagwerkgroep geleid. Peter Goossens, bedankte Peter Bergmans voor zijn inzet voor de club de afgelopen jaren, en deze bedankte de club en de slagwerkers voor de mooie momenten die ze samen meegemaakt hebben. Ook de slagwerkers zelf hadden voor een mooi afscheidscadeau gezorgd.

De twirlgroep is normaal gesproken ook van de partij bij een jubilarissenconcert. Deze keer konden ze er niet bij zijn. Twee leden hadden zich geplaatst voor het EK showtwirl in Lignano Sabbiadoro in Italië, dat op dezelfde dag werd gehouden. Dominique Joosten en Rowie Verbakel hebben daar een goede routine neergezet en behaalden een knappe 8-ste plek.

De jubilarissen en de andere aanwezigen hebben kunnen genieten van een goed georganiseerde mooie muzikale middag. Zelfs een spontane polonaise ontbrak niet op deze middag; Jubilissimo!

Zie enkele foto’s.