Jeugdmuziekdag MOG-B

Zondag 18-03-2018
Afgelopen zondag, 18 maart, vond de jeugdmuziekdag vanuit het muziekoverleg Gemert-Bakel plaats.
We begonnen de dag met het verzamelen van alle leerlingen in de Musis Sacrum hal te Bakel. Nadat iedereen zijn plekje had gevonden, vertelde de voorzitter van Harmonie Musis Sacrum, Paul van Tiel, het dagprogramma.Daarna gingen de muzikanten de liedjes doorspelen onder leiding van Bob van Rutte. Na ruim één uur te hebben gerepeteerd, werden de muzikanten in twee groepen gesplitst. De jongere kinderen mochten buiten spelen of in de sporthal en de oudere kinderen gingen leren improviseren. Nadat de oudere kinderen de improvisatie goed onder controle hadden, werd er met alle muzikanten een broodje kroket of frikandel gegeten.
Na de lunchpauze mochten de jongere kinderen hun improvisatie gaan oefenen, terwijl de oudere kinderen het Weerwolvenspel deden. Nadat ook de jongere kinderen wisten hoe ze moesten improviseren, werd het programma van het mini-concertje nog even doorgenomen met alle muzikanten. Daarna was het al bijna half vier en kwamen de familie en vrienden van de muzikanten al binnen druppelen.
Toen het eindelijk zover was, mocht de jeugd aan het publiek laten horen wat er die dag geleerd was. Er werd begonnen met het liedje ’Blijf bij mij’, waarin de jongere kinderen hun solo improvisatiestukje mochten laten horen. Daarna traden het Pieporkest uit Bakel en 4Fun (jeugdorkest met muzikanten uit verschillende kerkdorpen uit de gemeente) nog op. Als afsluiter werd gezamenlijk afgesloten met het liedje ’Havana’ waarin de oudere kinderen hun improvisatie mochten laten horen. Hierna klonk er nog een geweldig applaus van het publiek!
Kortom, het was een geweldige dag met heel veel vrolijke en vooral muzikale muzikanten.

Foto’s; Paul van Tiel
Video; Rinus van der Horst / Omroep Centraal
Verslag; Emmy van den Nieuwenhof