EK2018 majorette optreden Dominique_Rowie

Zondag 14-10-2018

Bekijk > hier < het geweldige optreden van Dominique Joosten en Rowie Verbakel tijdens het majorette EK2018 in Kroatië.
Zij behaalden hiermee een mooie 8e plaats; een resultaat om mee thuis te komen.

Het EK majorette was dit jaar van 11 t/m 14 oktober in Porec, Kroatië.
Dominique en Rowie zijn hier in maart voor geplaatst op het NK met hun ‘Inbraak’ show, ze waren toen net een half jaar draaiende met deze routine.
Voor dit thema hebben ze 2,5 jaar een routine gedraaid over marionettes; daarmee zijn ze tot tweemaal toe reserve geweest voor het EK. En nu dan eindelijk echt geplaatst met een mooie 3e plek.

Dominique en Rowie hebben enorm veel voorbereidingen moeten treffen voor het EK, buiten de reguliere repetities. Allereerst twee verplichte bondstrainingen; hierbij werd de gehele show onderhanden genomen. Alle details van de routine werden toen bekeken en kloppend gemaakt.
In september waren er nog twee verplichte wedstrijden, om te kijken of de veranderingen ook goed toegepast waren en natuurlijk de afwerkingen.
Om deel te nemen aan het EK is het verplicht om een internationaal level 1 examen gehaald te hebben. Ze hebben dit meteen aangepakt in april. Hiervoor zijn ze in totaal drie dagen afgereisd naar Lelystad om te trainen en de laatste dag het examen te behalen. De examens gaan over twirl- en bodytechniek.
Al met al zijn er veel voorbereidingen qua routine/technieken die behaald moeten zijn. Naast de voorbereidingen en verplichte wedstrijden gaan andere wedstrijden natuurlijk ook gewoon door. Hierdoor hebben zij een periode van vijf weken aan een stuk dat ze wedstrijden draaien. Dit is enorm veel maar dat hebben ze er zeker voor over.
Tussendoor voornamelijk bezig met alles afwerken en toitoi-tjes maken, dit zijn kleinigheidjes om de andere deelnemers succes te wensen op het EK.

Samen met de groep Liberation uit Lelystad reisden ze per bus naar het EK en vertrokken op dinsdag 9 oktober in de avond, met als aankomst in Porec op woensdagmiddag.
Donderdag om 14.00 uur begon de opening en de muziektest.  Volgens planning waren Dominique en Rowie op vrijdag 12 oktober tussen 08.30 uur en 11.00 uur aan de beurt om hun routine te presenteren. Op zondag was de prijsuitreiking.
Helaas waren ze dit jaar zonder coach tijdens het EK, vanwege  de zwangerschap van hun instructrice Krystle, die inmiddels is bevallen van een prachtige zoon, Justin.

Dominique en Rowie waren voor de 2e keer op het EK, de vorige keer was 4 jaar geleden, ook in Kroatië. Heel toevallig dat ze dus daar weer terug mochten. Gelukkig in een veel meer toeristische omgeving deze keer. Toen zaten ze in Slavonski Brod, een vervallen plaats waar het hotel op 2 uur busafstand van de sporthal lag. Erg zwaar als je ‘s ochtends om acht uur aanwezig moet zijn, dus om zes uur moet aanrijden.
Ze waren erg benieuwd hoe het deze keer zou gaan maar hadden (en hebben) er vol goede moed zeker heel veel zin in!

Wij waren heel benieuwd wat de jury uit de hoge hoed tevoorschijn zou halen.
We hebben er enorm van genoten en zijn met een tevreden gevoel de vloer af gegaan.

Het werd een heel mooie 8e plaats in een sterk bezette divisie. Ons doel was een plaats in de top tien, dus het is een resultaat om mee thuis te komen!!!
Én een mooie herinnering om tevreden op terug te kijken.