EK 2015 pagina

Welkom op onze EK 2015 pagina


Tessa Pekx en Minke Coort

——————————————————————————————————————————————————————————- 

Op het NK2015 behaalden Minke en Tessa als duo het Nederlands Kampioenschap en hun deelname aan het EK 2015.
Als soliste werd Minke 2e in haar divisie dus mag zij ook als soliste uitkomen op het EK.
Tessa werd als soliste 4e in haar divisie en zal tijdens het EK ook als solistenreserve haar bijdrage leveren aan de Nederlandse equipe.
Buiten de normale trainingsuren werd als voorbereiding nog deelgenomen aan bondstrainingen en een aantal verplichte wedstrijden om zo optimaal mogelijk voorbereid aan de wedstrijden te kunnen gaan deelnemen.Op 1 oktober vliegen zij met de Nederlandse majorette-equipe en hun begeleiding en fans naar Italië. Kijk ook op http://tessapekx.waarbenjij.nu/

.

EK berichten van Ellen Velzeboer

Dag 1
Viva Italia! Gisteren dan eindelijk vertrokken naar talie. Met onze “gezellige” chauffeur op weg naar Schiphol en de lucht in. In Italië meteen een looptraining met koffers richting de bus. Al op tijd in het hotel, waar de meiden het meteen voor elkaar kregen vast te zitten in de lift. Nog wat boodschappen en een wandelingetje gemaakt.

Dag 2
Vandaag een heel relax dagje. Een lekker ontbijten en dan vrij tot 15.00 uur!! Het weer viel wat tegen maar toch lekker over het strand gelopen (lees gerend en gesprongen). Nog even geshopt en Italiaans geproefd. Heerlijke pizza (Kim :p) en een Italiaans ijsje. Bijna vergeten waarvoor we komen…..
Om 15.00 uur in het oranje op weg naar de muziektest. Daar beginnen de kriebels te komen en is het meteen weer duidelijk waarom we hier in Italië zijn!
De muziektest verliep goed. Een gladde vloer maar daar hebben we al even op getraind in het parochiehuis. Vlug terug hapje eten (lees 20 min lopen enkele reis) en weer terug naar de hal. Mooie warming-up! De opening was veel oranje en de meiden hadden hun zin… Ballonnen i.p.v. vlaggetjes dit jaar. Geen speciale opening dit jaar. Een muziekkorps in het hoekje van de zaal dat er net niet bovenuit kwam. Beetje jammer. Nu in het hotel en lekker naar bed.

Minke is morgenmiddag aan de beurt. Ze is nummer 18 in haar categorie (categorie start rond 15.00 uur). Op zondag is het duo als nr 13 (categorie start rond 13.00 uur).
Wil je nog meer lezen van meiden die we de hele dag zien maar heel andere dingen mee maken, moet je even op Tessa haar site kijken!!!

Dag 3
Uitslapen dit jaar!!! Geen vroege deelnemers. Dus pas om 7.30 uur opstaan. Even eten en om 8.00 uur op weg naar de hal.
In de ochtend alleen op de tribune gezeten. Helemaal suf van al het kijken in de pauze de vloer op om te gaan trainen met Minke. De wieltjes werkten na even proberen allemaal mee op de gladde vloer. Een make-upje erop en nog wat eten. Alhoewel ze hier in de sporthal nagenoeg niets verkopen. Dus maar wat sultanas, koekjes, snoepjes…. De intrainruimte is hier in een tent met een andere vloer. Dat is toch echt niet zo fijn oefenen!
En eindelijk mocht Minke dan de vloer op. Erg zenuwachtig maar ze zette een goede show neer. De opening ging super en ook het batonneer liep goed. Daarna was ze even haar attribuut kwijt; lag toch echt bijna voor haar neus. Maar als je zo hoog naar de jury moet kijken zie je de grond natuurlijk niet. Dus daar ging het even wat minder.
Nog even wat groepen gekeken en weer terug naar de sporthal. Eten, coachmeeting en bijna meteen slapen. Blijft vermoeiend zo’n hele dag sporthal……..
Welterusten en morgen weer fris en fruitig op. Dan gaan we knallen met het duo!

Dag 4
Een dag die letterlijk met een koude douche begon. Weer op tijd op en om 8.00 uur naar de sporthal.
Vandaag mochten Minke en Tessa met hun duo optreden. Make-up en haren weer in de plooi. Flink wat glitters en roze. In de pauze geoefend met de tafel op wieltjes op de houten vloer. Beetje wiebelig maar het lukte allemaal. De meiden werden steeds zenuwachtiger toen we eenmaal door de douane waren.
De start van de show ging super. Na een eerste drop werden ze wat onzeker en gingen er nog meerdere batons tegen de grond. Niet helemaal tevreden kwamen de meiden van de vloer. Maar de flash punten vielen enorm mee! In de prijsuitreiking hebben we helaas weinig oranje in de top 6 voorbij horen komen.
In het hotel gegeten en daar de uitslag van iedereen gekregen. Duo toch nog 8ste! Nu echt balen van de drops en trubbelstukjes…. Maar ja…. Minke is 21ste geworden met haar solo.
Nog gezellig op de kamer wat gedronken. En heb ik een dansje van de meiden mogen leren. Rollen eens andersom.
Nog een nachtje en dan komen we weer naar Holland gevlogen. Tot morgen!