De Slag van Bakel 2016

28 MEI 2016 WAS DE SLAG VAN BAKEL
Het gezicht van instructeur Peter Bergmans gaf aan hoezeer ook hij genoten had tijdens De Slag van Bakel. Een slagwerkavond die hem, net als het aanwezige publiek, liet genieten van de klassemuziek zoals zijn muzikanten lieten horen.

De Musis Sacrum Hal was omgetoverd naar een slagwerkhal met een podium, ruim voorzien van de nodige geluids- en belichtingsvoorzieningen. Een resultaat van zelfwerkzaamheid van de leden van de groep. Maar boven alles waren de optredens van opleidingsslagwerkgroep B.O.T.S./STIX, voor deze keer o.l.v. Harrie Klaus, en de slagwerkgroep van Musis Sacrum o.l.v. Peter Bergmans erg mooi vanwege de kwaliteit, variatie en uitvoering. En niet te vergeten de geweldige presentatie en uitvoering door de gastslagwerkers van ‘De Vriendschap’ uit Middelbeers. Onder leiding van hun instructeur Paul Herman lieten ook zij geweldig mooie slagwerkmuziek horen. Een mooie groep en een aanwinst voor deze avond.
Het publiek en de muzikanten hebben genoten van alle slagwerkmuziek in een eigen wereld vol typische en vaak verrassende slagwerkgeluiden.
Muzikaal en organisatorisch was het concert een bijzonder geslaagd evenement dat zeker herhaling verdient.