De slag van Bakel 2.0

Foto’s

Zaterdag 24-11-2018

Op zaterdag 24 november 2019 vond de 2e ‘Slag van Bakel’ plaats.
De organiserende slagwerkgroep van Musis Sacrum had de Musis Sacrumhal voor deze gelegenheid omgetoverd tot een prachtige concertzaal. De bezoekers hebben kunnen genieten van een grote diversiteit aan slagwerkmuziek: Van serieuze concertnummers tot popmuziek en van nummers met veel gestemd slagwerk tot  bodypercussie en nummers voor alleen ongestemd slagwerk.Allereerst betrad B.O.T.S., de opleidingsgroep van Musis Sacrum, het podium en liet onder leiding van John Klaus horen dat er veel talent is onder de Bakelse jeugd. Hun mooie optreden werd afgesloten met het bodypercussie-nummer ‘Rock Trap’, wat ze samen met de Musis Sacrum slagwerkgroep geweldig ten gehore brachten. Daarna was het de beurt aan de organiserende slagwerkgroep onder de bezielende leiding van Peter Bergmans. Zij brachten een leuk en zeer divers programma, met onder meer het prachtige concertnummer ‘Pictures’, de bekende hit ‘Shape of you’ van Ed Sheeran en het bombastische Bombastix.
Na een korte pauze werd het stokje overgenomen door slagwerkgroep Wilhelmina uit Hoogeloon. Ook zij staan onder leiding van John Klaus en brachten een wervelend  programma met o.a. een prachtige vertolking van  ‘Englishman in New York’ van Sting en het nummer Baila Me van the Gipsy Kings.
Als laatste mocht slagwerkgroep EMM uit Boekel het podium betreden. Onder leiding van instructeur Paul Schepers brachten zij een leuk programma, waarin het ongestemde slagwerk centraal stond. Na alle muzikale hoogstandjes werd deze fantastische avond afgesloten met een gezellig samenzijn, waarin alles nog eens werd doorgesproken onder het genot van een drankje.