Chinaconcert 2017

Op zaterdag 4 februari 2017 ontving Musis Sacrum Bakel het orkest en het koor van Nanjing Forest Police College.
Na de verwelkoming door voorzitter Paul van Tiel, rond 14.30 uur in Bakel van deze Chinese groep muzikanten en zangers (94 personen) kregen zij eerst een masterclass van Johan Smeulders en Saskia Martens. Daarna was er een korte tijd om kennis te maken en te socialiseren door en voor alle aanwezigen in de Musis Sacrum hal. Een stortvloed van selfies trok door de hal, met Johan als onbetwiste topscorer.
De volgende stop was Gemert voor een ontvangst op het gemeentehuis waar zij hartelijk ontvangen werden door de burgemeester. Na een woord van welkom waarbij de burgemeester vertelde over het mooie Gemert-Bakel en het uitwissellen van geschenken, werd hij door het koor toegezongen met het lied “Vader Jacob’ dat het koor tijdens de workshop net daarvoor had geleerd. Vervolgens was ook de burgemeester het middelpunt van alle selfies!
Daarna was er voor hen een uurtje rust tijdens hun diner dat plaatsvond in Den Dörpel/Kunstlokaal. Deze ruimte mocht daarvoor gebruikt worden dankzij de bereidwilligheid van o.a. harmonie Excelsior. Een Chinese oase midden in Gemert!
Om 19.30 uur begon in cultuurhuis De Eendracht in Gemert een geweldige muzikale en goed bezochte avond, verzorgd door de Chinese en Bakelse muzikanten en shantykoor “Rederij Overtuygt”, met een programma vol internationale variatie. Het Chinese korps en koor stonden o.l.v. Lu Ming, de slagwerkgroep van MSB o.l.v. Peter Bergmans en het harmonieorkest MSB o.l.v. Johan Smeulders, waarvoor dit tevens zijn laatste concert als dirigent van Musis Sacrum was. Ook deden er enkele harmonie-ensembles mee. Op verzoek van de Chinese organisatie was de avond opgezet als festival, met jury en bekers voor alle programmadeelnemers. Publiek en deelnemers waren vol lof over de muziek, zang en organisatie. Dat gold ook voor de presentatie in het Nederlands, Engels en Chinees, waardoor deze avond als een vloeiend geheel (inter)nationaal bleef. Musis Sacrum werd door Mr. Zhang namens de Chinese gasten bedankt en hij merkte op dat men voor een tegenbezoek van harte welkom is. Een toekomstgedachte………….. ?