BlazerSlagwerkerklas 2022_03

Donderdag 11 maart 2022  presenteerde de blazers- en slagwerkklas van De Bakelaar zich aan groep 6 en aan ouders, opa’s en oma’s. Na een periode van 10 muzieklessen (helaas tussentijds onderbroken vanwege de lockdown) lieten deze talentvolle muzikanten horen wat ze allemaal in hun mars hebben. En dat was heel wat!!! 

Naast enkele leuke kinderliedjes speelden zij ook de populaire nummers Iko Iko, Wellerman en Believer. Wat een spetterend concert was dat. Het publiek genoot zichtbaar en vol trots hoorden zij wat de leerlingen in korte tijd geleerd hadden.

Om de kinderen ook eens te laten ervaren hoe het is om in een ècht orkest te spelen werden zij uitgenodigd om mee te repeteren met opleidingsorkest 4FUN o.l.v. Carola Heesmans. Het was een hele belevenis om in de Musis Sacrumhal tussen al die jeugdige muzikanten te zitten, maar ze hielden zich goed staande. Er werden zelfs in korte tijd nog 2 nieuwe nummers ingestudeerd!
De repetitie werd afgesloten met een miniconcert waarbij 4FUN samen met de leerlingen enkele leuke liedjes lieten horen. 

Uiteraard hopen we dat we met dit project weer enkele kinderen enthousiast hebben weten te maken om samen met Musis Sacrum muziek te komen maken in Bakel!!!
Veel dank aan opleiders Karen van den Broek en John Klaus en eenieder die zorgde voor de hulp en ondersteuning van de organisatie.

Zie de foto’s.