Wedstrijd 20-10-2024
Musis Sacrum Bakel
Bij Musis Sacrum Bakel delen we samen muziek en dans, van jong tot oud. Plezier en passie voor onze hobby is wat wij met elkaar uitstralen.
Laatste nieuws
Twirl EK2024 Eindhoven
Wedstrijdweekend 12/13-10-2024
Bakel & Friends info
Artiesten stellen zich voor.......
Twirl Roosendaal 2024
Wedstrijdweekend 28/29-09-2024
Tickets Bakel & Friends
Via onze website of bij Jumbo Bakel.
Peelland Jeugdmuziekkfestival
Enkele jongens en meisje van BOTS hebben meegedaan aan dit festival.
Geledingen
Harmonieorkest
Het oudste onderdeel van Musis Sacrum uit Bakel is het harmonieorkest. In 1874 startte een twaalftal enthousiastelingen een fanfare omdat muzikale begeleiding van liedertafel ‘Cecilia’ hard nodig was als ondersteuning. Deze liedertafel trad op bij officiële dorpsgebeurtenissen. De oprichtingsdatum is 12 mei 1874. In het begin werden de aankomende muzikanten opgeleid door ‘iets meer ervaren muzikanten’, en door de dirigent. Met een minimale muziekopleiding mocht men al deelnemen in de fanfare. Gedurende de jaren werden de muzikanten naar een verbeterd muzikaal niveau gebracht.
Twirl
Leden van de twirlgroep dansen in groepsverband of solistisch op moderne muziek. Zij trainen hun technieken met de baton, maken wedstrijdshows met (naar keuze) groepen en/of solo/duo en zullen daarmee op wedstrijd gaan. Daarnaast treden zij op bij serenades en straatoptredens en tijdens enkele concerten van Musis Sacrum. Als twirlers richten wij ons, naast het aanleren van batontechnieken, ook op houdingsaspecten, show- en danstechnieken. Hierin komen verschillende dansstijlen en muzieksoorten aan bod
Slagwerken
Tachtig jaar na de oprichting werd Musis Sacrum in 1954 uitgebreid met een drumband. Door toename van het aantal festiviteiten in de naoorlogse periode ontstond de behoefte om als vereniging met meer grandeur naar buiten te treden. Voortaan werd de fanfare voorafgegaan door- en ingeluid met tromgeroffel van de drumband. Onder invloed van de rockmuziek werd exotisch- en vaak melodisch slagwerk geïntroduceerd in de westerse muziek.
Opleidingen
Een nieuwe leerling blaasmuziek begint met individuele lessen of lessen in tweetallen. De leerling krijgt hiervoor een docent die opgeleid en ervaren is met het instrument dat de leerling kiest. In het begin zal er gewerkt worden aan de basis voor muziek maken. Wanneer een leerling de basis onder de knie heeft, is er de mogelijkheid om samen te leren spelen. Want alleen muziek maken is leuk, maar met een groep is het nog leuker!