Twirl & Infinity: van beginnende dans naar flitsende show

Twirl & Infinity bestaat uit een twirlgroep en dansgroep Infinity.

Leden van de twirlgroep dansen in groepsverband of solistisch op moderne muziek. Zij trainen hun technieken met de baton, maken wedstrijdshows met (naar keuze) groepen en/of solo/duo en zullen daarmee op wedstrijd gaan. Daarnaast treden zij op bij serenades en tijdens enkele concerten van Musis Sacrum.

Dansgroep “Infinity” zal verschillende stijlen dans zoals bijvoorbeeld streetdance, showdans en hiphop gaan brengen op onder andere concerten en evenementen in Bakel. Het streven is ook om een jaarlijkse dansshow te organiseren waar zij hun danskwaliteiten aan het publiek kunnen laten zien.

Plezier in dans en beweging is naast dans- en twirltechniek een zeer belangrijk aspect, dan wel niet het belangrijkste aspect, binnen onze vereniging. Daarbij kunnen de leden ook kiezen om dansen en twirlen te combineren binnen één vereniging.


Twirlen is veel meer dan gooien met een baton!!!

Als twirlers richten wij ons, naast het aanleren van batontechnieken, ook op houdingsaspecten, show- en danstechnieken. Hierin komen verschillende dansstijlen en muzieksoorten aan bod. Inzet en oefening gemixt met plezier brengen ieders beste kwaliteiten naar boven.
Na een periode waarin basistechnieken geoefend worden kunnen twirlers ervoor kiezen mee op wedstrijden te gaan.
Het aantal shows dat we met onze twirlers in de afgelopen jaren op (inter)nationale wedstrijden en concoursen hebben uitgevoerd is enorm, net zoals de behaalde resultaten tijdens deze wedstrijden. (Zie daarvoor dit overzicht).
Naast deze wedstrijden hebben we ook optredens en projecten binnen de vereniging waar we samenwerken met harmonie en slagwerkgroep.

ZOU JIJ OOK GRAAG WILLEN TWIRLEN? Bij ons kan dat!

Onze twirlgroepen:
(Iedereen start met technieklessen om de basis-twirls onder de knie te krijgen. Na een periode van oefenen kan ook gestart worden in het team of als solo/duo).

Techniekgroepen:

Schoolgroep 3 t/m 5: Zaterdagochtend 10.15 tot 11.00 uur in de Musis Sacrum hal (Beekakker 13a, Bakel). Voor deze kinderen hebben we op zaterdag een techniekgroep. Hier leren ze omgaan met de baton, verschillende danspassen en deze ook te combineren met baton. Hierbij wordt ook erg gelet op de lichamelijke houding van de kinderen. Zij gebruiken hippe, veelal voor de kinderen bekende muziek. Ook deze groep mag hun kunsten en vooruitgang tijdens een aantal optredens per jaar laten zien aan publiek. Waarom deze meiden het zo leuk vinden? Het is een hele uitdaging om niet alleen te dansen maar ook nog allerlei trucs met de baton te doen. Dit maakt het dansen nog leuker en uitdagender!

Vanaf schoolgroep 6: Dinsdagavond 19.00 tot 19.45 uur in de Musis Sacrum hal (Beekakker 13a, Bakel)De wat oudere jongens en meiden trainen op dinsdagavond. Hier worden technieken verder uitgebreid in moeilijkheidsgraad. Nieuwe technieken in zowel baton als lichaam worden geoefend zodat ze in een show tijdens optredens toegepast kunnen worden. Zit je in deze leeftijd en wil je starten? Dan ben je ook in deze groep van harte welkom om een keer te komen kijken. Instromen in de techniekgroep kan het hele jaar door.

Wedstrijdshows:

Teamshow: Dinsdagavond 19.45 tot 20.30 uur in de Musis Sacrum Hal (Beekakker 13a, Bakel). Met ons team gaan we een aantal keer per jaar op wedstrijd met een wedstrijdshow. Dit houdt in dat we een dans maken waarin zowel danspassen als batontechnieken (geleerd in de technieklessen) gecombineerd worden. Elke dans heeft zijn eigen thema en eigen muziek. De keuze hiervoor wordt elk jaar gemaakt in overleg tussen trainster en leerlingen om voor iedereen de grootste motivatie en de leukste trainingstijd te behalen. Instromen in het team is mogelijk wanneer basistechnieken uit de techniekles beheerst worden en mede afhankelijk van het moment in het wedstrijdseizoen. Met het team maken we afwisselend dansen met alleen de baton of een dans waarbij ook attributen (voorwerpen/ decors) gebruikt worden die het thema kunnen verduidelijken.

Solo / duo training: Wanneer je voldoende geleerd hebt in de techniektraining met je baton bieden we binnen onze vereniging de mogelijkheid om als solo of duo aan wedstrijden te gaan deelnemen. Je krijgt dan 20 min les per week als solo of duo om aan je show te werken. Samen met de trainster kom je tot een aantal keuzes: Werk je alleen met baton of ook met attributen? Welk thema wil je graag uitbeelden? Welke muziek zou je willen gebruiken? Vervolgens wordt er een show gemaakt passend bij de solist of het duo.

Kom eens kijken, wedden dat je het leuk vindt! Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe leden om onze twirlgroepen uit te breiden. Als je in groep 3 of hoger van het basisonderwijs zit of in die leeftijdsgroep en als je voldoende interesse hebt om aan onze twirlopleiding mee te doen, neem dan contact met ons op. Ook is het mogelijk om een keer op afspraak een repetitie bij te wonen en mee te doen. De eerste 4 lessen mag je gratis proberen of twirlen bij jou past.

Voor meer informatie:   Aanvullende info   /   Kosten en andere info   /   twirl@musissacrumbakel.nl   /   Interesseformulier

Dansgroep “Infinity” is een jonge hippe dansgroep die zich bezighoudt met streetdance, hiphop en andere dansstijlen.
In verschillende leeftijdsgroepen krijg je wekelijks dansles. Een aantal keer per jaar heb je een optreden tijdens bijvoorbeeld evenementen in Bakel of concerten van Musis Sacrum.

Onze dansgroepen:

Peuter-/kleuterdans: 3 t/m 4 jaar
Op zaterdagochtend van 9.30-10.15 uur in de Musis Sacrumhal (Beekakker 13a).
In de les leren de kinderen hoe ze op verschillende manieren kunnen bewegen op muziek. Op een speelse manier leren ze hun lijf kennen. Leren ze al echte danspasjes, en samen met andere kinderen dansen. Op verschillende muziek van onder andere ‘K3’ en ‘Kinderen voor kinderen’ beleven ze plezier met dans- en bewegingsspelletjes en zijn ze lekker actief bezig.

Streetdance voor groep 1 t/m 4
Voor deze kids hebben we 2 groepen.
Een groep op zaterdagochtend van 11.15-12.00 uur in de Musis Sacrumhal (Beekakker 13a)
Een groep op dinsdagmiddag van 15.00-15.45 uur in het Parochiehuis.

Deze groepen kids zijn actief bezig met het aanleren van verschillende streetdancepassen en komen tot het maken van dansen waar ze op verschillende momenten in het jaar mee op mogen treden. Naast het aanleren van dansen worden kinderen gestimuleerd hun eigen inspiratie in dansen te uiten door ook zelf dansjes/ bewegingen te verzinnen. Met elkaar en met plezier bewegen op hippe muziek staat centraal in deze groepen.

Streetdance voor groep 5 t/m 7
Op dinsdagmiddag van 15.00-15.45 uur traint deze groep in de Musis Sacrumhal (Beekakker 13a).
Streetdancemoves worden verder uitgebreid en de dansen worden nog uitdagender voor de meiden. Op hippe muziek leren zij dansen aan waarmee ze op mogen treden op verschillende momenten in het jaar. Een groep die met plezier danst, optreedt en wordt uitgedaagd in het dansen.

Dansgroep voor meiden vanaf groep 8
Op woensdagavond van 19.00-19.45 uur trainen de meiden in de Musis Sacrumhal (Beekakker 13a).
Onze grootste meiden leren gedurende het jaar verschillende dansen aan waarmee ze met veel plezier op meerdere momenten in het jaar mogen optreden. Aangeleerde passen worden gecombineerd met eigen inspiratie om tot een mooie danschoreografie te komen waar zowel de meiden als het publiek van kunnen genieten. Danspassen worden verder uitgebreid en de dansen verder in perfectie afgewerkt.

Lijkt het je leuk om bij “Infinity” te dansen? Kom dan gerust eens kijken tijdens een van onze lessen en doe meteen mee! De eerste 4 lessen mag je gratis proberen of onze dansgroep bij je past.

Voor meer informatie:    Aanvullende info   /   Kosten en andere info   /   infinity@musissacrumbakel.nl   /   Interesseformulier